KYOKUSHINKAI KANJI

ideogramaEste forma scrisa cuvântului Kyokushinkai. Ea se gaseste pe dogi-urile membrilor kyokushin din lume întreaga. Aceste caractere scrise împreuna au fost pictate pentru prima oara de Haramotoki Sensei un maestru al caligrafiei si prieten al lui Sosai Mas Oyama.

Kyokushinkai scris pe bucati se traduce : Societatea Adevarului Suprem
Kyoku = suprem, ultim
Shin = adevar, realitate
Kai = societate

kyo

KANKU

Simbolul KYOKUSHIN KARATE

kanku

Maestrul OYAMA a ales simbolul KANKU ca fiind reprezentativ pentru stilul sau de Karate. De fapt, întotdeauna Mas Oyama a recunosdut ca cel mai bine a invatat de la maestrul Funakoshi tehnicile de KATA, pe care acesta punea foarte mare accent.
Kata KANKU (Ia origine una singura, apoi predata in multe scoli in doua forme KANKU DAI si KANKU SHO) începe prin ridicarea mâinilor printr-o miscare circulara deasupra capului, loc în care acestea se opresc. Degetele mari si aratatoarele sunt lipite si formeaza astfel simbolul KANKU (o forma usor stilizata).
In timpul executiei acestei miscari, privirea este directionata prin deschizatura formata prin unirea palmelor, undeva in departari spre cer. Este vorba de fapt de o privire orientatä undeva spre interiorul fiintei umane cu rolul de a favoriza în egala masura unitatea spirituala si pe cea fizica.
Punctele simbolului KANKU sunt degetele mâinii si reprezinta limitele sau extremele; ele sunt din punct de vedere filozofic elernentul finit, marginit.
Portiunile late din lateral reprezinta mâna, SHUTO sau pumnul ca expresie a fetei sau puterii
Centrul simbolului KANKU este spatiul dintre mâini si sugereaza infinitul, necuprinsul, vidul în sens filozofic.
Cercurile, atât cel interior cât si cel exterior sugereazä continuitatea si perpetua miscare circulara.

Kanku simbolizeaza forta bratelor si unitatea prin care privesti infinitul. Cercul simbolizeaza continuitatea care este format dintr-o infinitate de puncte simbolizand fiecare clipa.”

osu

OSU

În scoala de karate Kyokushin OSU este un salut si e folosit si pentru a înlocui cuvinte precum da, bine, asa voi face, ma scuzati, si îmi pare rau. Cuvântul OSU vine din caracterul Kanji chinezesc OSHI SHINOBU care însemna a persevera. Acest cuvânt este una din cele mai importante filosofii în Kyokushin Karate. OSU simbolozeaza nevoia de a persevera tot timpul de a te înpinge la limita îndurarii, sub presiuni de orice fel.

ifk-logo     Emblema IFK: Saiha înseamnă distrugerea extrema, zdrobitor sau rupere. Cuvântul Saiha poate însemna, de asemenea, mare val, sursa pentru logo-ul IFK. Nu contează cât de mare este întâlnită o problemă, cu răbdare, determinare si perseverenta (Osu), se poate ridica mai sus și de a depăși toate obstacolele.