Președinte – Christian Hirsch
Vicepreședinte – Laurențiu Bobocea
Secretar general – Ștefan Străuț
Consilier – Marian Brandt
Consilier – Horațiu Ionescu

                                                         

HONORARY PRESIDENT

Pavel FLORESCU             Eduard GABATHULER

HONORARY MEMBERS

Wiegand FLEISCHER                                    Dan GRECU
Raluca LAZAR                                   Tunde GALATEANU
Cristina GLIGORE                                Cosmin NICOLAE

Romania a devenit tara membra a IFK (International Federation of Karate) in anul 2013, prin afilierea  Clubului Sportiv TRANSILVANIA – HIRSCH DOJO  din Sibiu, in urma participarii lui Shihan Cristian Hirsch la un stagiu in Ungaria unde a avut sansa sa se intalneasca si sa se antreneze cu presedintele fondator IFK, Hanshi Steve Arneil 10 Dan, devenit o legenda in Kyokushin prin activitatea sa,  fiind primul elev al lui Sosai Oyama care a reusit cu succes celebrul test de 100 de kumite in anul 1965.

Foarte impresionat de Hanshi si de numeroasele informatii obtinute despre IFK, la finalul stagiului, Shihan Cristian Hirsch,  a luat decizia de a se afilia  cu clubul sau si de a reprezenta IFK Romania.

Dupa demersurile de afiliere facute catre IFK, in toamna anului 2013 la Camiponatul Mondial de Karate Kyokushin KWU din Sofia – Bulgaria, Romania primeste certificatul  Country Titled  IFK Romania.

Am organizat Tabere Internationale avand ca invitati pe Hanshi Steve Arneil 10 Dan (fondator IFK), Shihan David Pickthall 7 Dan (presedinte IFK), Shihan Eduard Gabathuler 7 Dan (membru IFK Board), Shihan Alex Kerrigan 7 Dan (seful comisiei IFK arbitraj Kumite), Shihan Janine Davies 6 Dan (sefa comisiei IFK arbitraj Kata), Shihan Jozsef Borza 6 Dan (branch chief WAKU Ungaria). Am participat cu bune rezultate la Campionatul European si Campionatul Mondial, precum si la alte Turnee Internaionale.

Am organizat pentru prima data in Romania un Campionat Mondial de Karate Kyokushin in anul 2017!

Anual organizam Stagii Nationale de Kata si de Kumite, Seminarii de Instructori si Tabara de Iarna/Vara.

In prezent, IFK ROMANIA numara 10 cluburi afiliate provenite din 6 judete ale tarii.

In anul 2016, membrii IFK ROMANIA au pus bazele FEDERATIEI de KARATE KNOCKDOWN si CLICKER!

Suntem  o federatie deschisă, oricine poate vizita dojo-urile noastre pentru formare și să ia parte la evenimentele noastre.  Noi participăm cu bucurie la toate evenimentele unde suntem invitați și nu avem nici o restrictie pentru membrii noștri de a practica în alte dojo-uri și au relații de prietenie cu organizații de kyokushin sau non-kyokushin. Turneele IFK, inclusiv Campionatul Mondial este un eveniment deschis și noi suntem parte din KWU –  Kyokushin World Union.

IFK ROMANIA este o organizatie apolitica, deschisa, bazata pe respect fata de membrii sai si celalalte organizatii, care va oferi cluburilor membre sprijin si libertatea de administrare, de organizare a stagilor, a examenelor, a competitilor si participarea la evenimente in cadrul IFK precum si in alte organizatii de Karate, cu respectarea regulamentului si a prioritatii pentru IFK.