SEF DEPARTAMENT CLICKER:

…….

Clicker rules

cl3

 

cl1cl2

CLICKER este o versiune non-contact, o disciplina de lupta cu scor multiplu, specifica Kyokushinlui, fiind adresata atat barbatilor, femeilor cat si copiilor.
Spre deosebire de alte stiluri de Karate in care oponentii se pot opri si reporni dupa fiecare punct, in Clicker meciul dureaza 2 minute timp in care concurentii nu se opresc.
Motivul principal pentru care practicam astazi si aceasta disciplina este de a construi echilibru, coordonare, viteza și precizie tehnicilor în combinații. Fiecare arbitru detine cate doua contoare, cate unul pentru fiecare luptator si le utilizeaza pentru a numara tehnicile de punctaj ale fiecarui concurent (de aici denumirea de Clicker). Sportivul cu cele mai multe puncte la sfarsitul reprizei de 2 minute, este declarat invingator.
Aceast sistem de Clicker încurajează luptătorii să devină mai tehnici și de a înțelege importanța mișcării și combaterea strategiilor atunci când se confruntă cu adversari de toate marimile și de diferite niveluri de calificare.
De asemenea, ea permite luptatorilor neexperimentati oportunitatea de a-si dezvolta abilitățile împotriva adversarilor cu mai multa experiență într-un mediu sigur, permițând astfel să câștige încredere.
Scopul in Clicker este de a obtine mai multe puncte decât adversarul în timpul fiecărei lupte. Punctele sunt acordate pentru tehnicile de atac executate în mod corect si îndreptate spre zonele țintă recunoscute ale adversarului.
Nu se vor acorda puncte în cazul în care adversarul apără cu succes un atac.
Anumite tehnici vor înscrie un singur punct; altele valoreaza două puncte pentru a încuraja lupte mai aventuroase.

clicker