Hanshi Steve Arneil (10 Dan), s-a născut în Africa de Sud în 1934. La vârsta de 17 ani, a devenit centura neagra la Judo, avand performante atât în ​​Kenpo cat și in Karate.

În 1961 Hanshi Arneil călătorit în Japonia pentru a studia Karate sub Sosai Mas.  Oyama (10 Dan).

In 1965 a obtinut gradul de 3 Dan de la Sosai Oyama pentru abilitatile sale tehnice deosebite. Hanshi a devenit, de asemenea, primul student Kyokushin care a trecut cu succes testul de 100 man kumite.

Tot in 1965, după căsătorie, Hanshi Arneil s-a stabilit cu noua sa soție de origine japoneza, în Marea Britanie si a devenit co-fondator al organizatiei British Karate Kyokushinkai.

ifk-president-photo-1[1]   ifk-president-photo-2[1]

În perioada 1968-1976 Hanshi Arneil a fost managerul echipei si antrenorul pentru All Styles English si British Karate care a fost prima echipa non- japoneza care a castigat un Campionat Mondial de Karate (1975-1976). Hanshi Arneil a fost distins cu titlul de “cel mai bun antrenor din lume” de către Federația Franceză de Karate în 1975.

În timp ce studia Kyokushin Karate la începutul anilor 1960, Hanshi Arneil a luat notite meticuloase din ceea ce Mas Oyama l-a învățat. Din acest motiv, în ultimele patru decenii, el a predat Kyokushin Karate adevăratul Spirit Kyokushin al lui Sosai Mas Oyama.  În ciuda programului aglomerat ca presedinte al IFK, Hanshi Arneil preda încă Kyokushin Karate – pentru începători, precum și pentru centuri negre.

Hanshi Steve Arneil slujeste IFK prin organizarea de  seminarii, tabere și examene la nivel international, participarea la turnee si supravegherea standardelor  IFK stabilite în peste de 40 de țări. Pentru a asigura standardele Kyokushin, Hanshi Steve Arneil a publicat carti de Kata și Kihon, care sunt folosite ca bază a învățăturilor IFK, păstrarea metodelor tradiționale de Kyokushin. Examinarea centurilor negre in taberele IFK sunt conduse de catre Hanshi, anii sai de experiență si predare ofera instructorilor IFK calitate în cadrul organizației, care sa mentina si sa asigure standardele Kyokushin.