IFK (Kyokushin) a fost format în 1992 de către Hanshi Steve Arneil (10 Dan) pentru:

  • a promova la un nivelul internațional de predare, practici și informații cu privire la Kyokushin karate;
  • a institui un sistem unificat de kihon, kata și categoriile în cadrul organizațiilor naționale;
  • a oferi o identitate internațională a organizațiilor naționale;
  • crearea unui centru, pentru eliberarea certificatelor de grad Yudansha  (centura neagra ) recunoscute  Internațional și în furnizarea de celor de mai sus, sa continue si să mențină propria independența nationala a țărilor, ideologia și filozofia.

 

about-ifk-photo-21-218x300 about-ifk-photo-11-201x300

Dacă a existat un scop pentru Hanshi Arneil, acela a fost prin dorinta sa, ca IFK sa fie consecvent. Mas Sosai Oyama i-a spus lui, ca singura cale pentru ca o organizație internațională sa poata fi unificata, este prin reglementarea, uniformizarea practicilor și a învățăturilor de kata si kihon din diferitele organizații naționale prin care toate Dojo – urile Kyokushin karate, din orice țară să efectueze tehnici și kata in aceeași manieră.

În acest scop, Hanshi Arneil a dezvoltat o programă sistematică de examinare pentru IFK și a publicat o carte de neprețuit  de Kata Kyokushin pentru a permite individului să depună eforturi pentru același nivel de excelență.

 

IFK.jpg

Emblema IFK: Saiha înseamnă distrugerea extrema, zdrobitor sau rupere. Cuvântul Saiha poate însemna, de asemenea, mare val, sursa pentru logo-ul IFK. Nu contează cât de mare este întâlnită o problemă, cu răbdare, determinare si perseverenta (Osu), se poate ridica mai sus și de a depăși toate obstacolele.